رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ناگفته‌های رئیس هلال‌احمر پس از ۱۳ روز حضور شبانه‌روزی در متروپل| ماجرای جمع‌آوری آوار با ظرف غذا چه بود؟

  • کد خبر: ۱۱۱۳۱۲
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
ناگفته‌های رئیس هلال‌احمر پس از ۱۳ روز حضور شبانه‌روزی در متروپل| ماجرای جمع‌آوری آوار با ظرف غذا چه بود؟
حادثه فروریختن ساختمان متروپل آبادان ناگفته‌هایی را با خود داشته که رئیس جمعیت هلال احمر برخی از ناگفته‌های این حادثه را باز گو کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، متروپل آبادان فروریخت! این خبر کوتاه از حادثه بزرگ و غمباری حکایت کرد؛ رویداد مصیبت باری که دوم خرداد ماه  خوزستان و به ویژه آبادان را سوگوارو عزادار کرد.

روز تلخ و دهشتناکی که در اثر وقوع این حادثه در خیابان امیرکبیر (امیری) واقع در مرکز آبادان، بخشی از برج شماره ۲ متروپل فروریخت و جان عده‌ای از هموطنان مان گرفته شده و تعدادی نیز آسیب دیدند.

از دقایق اولیه این حادثه غمبار گروه‌های مختلف امدادی، خدماتی، امنیتی و  ... برای ارائه خدمات مختلف پای کار آمدند و از همان دقایق نخست عملیات امداد و نجات با استفاده از نیرو‌های انسانی و ماشین آلات آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

 این حادثه تلخ خانواده‌های زیادی را داغدار عزیزان خود کرد و مردم خوزستان نیز به یاد همشهریان خود سوگوار شده و به عزا نشستند. در طول ۱۴ روزی که از وقوع این حادثه تلخناک می‌گذرد نیرو‌های زیادی از بخش‌ها و دستگاه‌های امدادی تلاش کرده و این روند همچنان ادامه دارد.

رئیس جمهور، معاون اول، وزاری مختلف و... هر کدام به نوعی با حضور در محل حادثه سعی کردند تا اوضاع و شرایط امداد رسانی و سامان بخشی وضعیت نامطلوب ساختمان متروپل را مدیریت کنند.

در این میان، جمعیت هلال احمر کشورمان به ویژه سازمان امداد و نجات با حضور پر رنگ خود و بسیج نیرو‌های امدادگر و امکانات امدادی مختلف که علاوه بر نیرو‌های امدادی شهر آبادان و دیگر شهر‌های استان خوزستان نیرو‌ها و دستگاه‌های امدادی را از شهر‌های دیگر کشور به منطقه حادثه دیده گسیل داشته‌اند، سعی در ارائه خدمات مطلوب‌تر به حادثه دیدگان و جمع آوری حجم زیادی از آوار به جا مانده از این ساختمان را داشته‌اند و این روند همچنان ادامه دارد.

در این روز‌های ملتهب در آبادان نیرو‌های امدادی باید در کنار فعالیت در مسیر امداد رسانی با گرمای هوا و وضعیت نامناسب جوی مانند وزش گرد و خاک نیز مقابله کنند.

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال‌احمر از جمله مسوولان امدادی بود که از ساعات اولیه وقوع این حادثه در محل حاضر شد و به کمک همکاران امدادگر خود اوضاع را به‌صورت مستقیم مدیریت کرد.

وی در گفت‌وگویی به بیان ناگفته‌هایی از این حادثه تلخ و وضعیت امداد رسانی به حادثه دیدگان پرداخت.

بیان مطالبی همچون کمک رسانی بی منت مردم آبادان به امدادگران و حادثه دیدگان؛ از توزیع ماسک، آب، چای تا کفش و کلاه و وعده‌های غذایی و بلکه کمک به برخی فعالیت‌های فنی که نمونه‌ای از این همدلی‌ها بود که در تاریخ پر افتخار این شهر ثبت شد.

کولیوند صدور پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب با آن محتوای عالمانه و در آن شرایط حساس هم را فصل الخطاب اقدامات مسئولین و هم قوت قلب و تسلی بخش خاطر بازماندگان برشمرد.

همچنین به تلاش‌های امدادگران زن در این حادثه اشاره کردو گفت: بانوان آموزش دیده جمعیت هلال احمر در تمام این روز‌ها در آن شرایط حساس و پر التهاب با حضور در کنار مصیبت دیدگان و بازماندگان برای تسلی خاطر آن‌ها از هیچ کوششی دریغ نکردند.

وی معتقد است پشت صحنه‌های فرماندهی عملیات و تصمیمات مهمی که در آن شرایط پر استرس گرفته می‌شد تا خدمتگزاری به مردمی که یک ایران بدهکار و مرهون رشادت‌های آنان در روز‌های جنگ است به بهترین شکل صورت پذیرد، مغفول ماند.

کولیوند یکی از نقاط قوت این عملیات امدادی نسبت به پوشش امدادی سایر حوادث مشابه، را وجود ادوات و تجهیزات مدرن و به روز از همان لحظات اولیه وقوع حادثه برشمرد. آنچه در ادامه از نظرتان می‌گذردُ مشروح این گفت وگوست.

رئیس جمعیت هلال احمر پس از ۱۳ روز حضور شبانه روزی و عملیات بدون وقفه امدادگران و نجاتگران این جمعیت از ناگفتنی‌های حادثه متروپل آبادان سخن گفت.

کولیوند با تقدیر از اهتمام و تلاش‌های خالصانه امدادگران و نجاتگران حاضر در صحنه حادثه متروپل آبادان، گفت: این بار متروپل آبادان میدان خدمت بی‌منت اعضای جمعیت هلال احمر است.

آقای دکتر! از ساعات اولیه وقوع حادثه متروپل برای خوانندگان بگویید.

رئیس جمعیت هلال احمر که ساعاتی پس از وقوع این حادثه تاسف بار در قلب عملیات آبادان حاضر شده بود، از وضعیت بحرانی آبادان در ساعات و روز‌های اول این فاجعه سخن گفت و افزود: اکنون که بیش از ۱۰ روز از حادثه می‌گذرد و عملیات نجات و آواربرداری به صورت اصولی در حال پیگیری است، می‌توان گفت در ساعات و بلکه یک روز پس از حادثه، آبادان سراسر نمایش بغض و بهت و اضطراب و خشم بود.

آقای دکتر! اوضاع و ابعاد روانی این حادثه را تشریح کنید؛ اینکه رسانه‌های معاند تلاش داشتند فضای روانی منطقه را ملتهب و بحرانی‌تر جلوه دهند.

 فرو ریختگی و آشفتگی توصیف ناپذیری، وجود بازماندگان و قربانیان ریزش متروپل را فراگرفته بود؛ به گونه‌ای که برخی معاندین نظام و ملت ایران بدون توجه به وضعیت روحی و التهاب جامعه از این شرایط برای سیاه نمایی‌ها و فریب‌های همیشگی خود استفاده می‌کردند.

وی در همین زمینه به سابقه درخشان و وجدان بیدار مردم این خطه از کشورمان اشاره کرد و گفت: آبادانی‌ها و بلکه مردم استان خوزستان که درس آموختگان مکتب دفاع مقدس‌اند، این بار نیز با تاسی از فطرت وفادار و بزرگ خود نشان دادند که راهشان از معدود بازیگردانان دشمن و شیطنت‌های آنان در میدان خدمت جداست.

در شرایط سخت و نفسگیر وقوع این حادثه غمبار پیام رهبر معظم انقلاب چه باز خوردی بین مردم و خانواده‌های حادثه دیده داشت؟

کولیوند بار دیگر با یادآوری اوج غم و اندوه مصیبت دیدگان از این حادثه دلخراش و خشم آنان از مسببان این سانحه، گفت: صدور پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب اسلامی با آن محتوای عالمانه و در آن شرایط حساس هم فصل الخطاب اقدامات مسئولین و هم قوت قلب و تسلی بخش خاطر بازماندگان شد

آقای دکتر هلال احمر برای سامان بخشی به اوضاع نامطلوب روحی و روانی خانواده‌های آسیب دیدگان چه اقداماتی را انجام داده است؟

کولیوند حضور تیم‌های حمایت روانی سحر در حادثه متروپل آبادان را یکی از زیباترین جلوه‌های انسان دوستی، همدلی و همدردی با مصیبت دیدگان این نهاد مردمی دانست و گفت: بانوان آموزش دیده جمعیت هلال احمر در تمام این روز‌ها در آن شرایط حساس و پر التهاب با حضور در کنار مصیبت دیدگان و بازماندگان برای تسلی خاطر آن‌ها از هیچ کوششی دریغ نکردند.

آقای دکتر! در روز‌های پس از وقوع حادثه متروپل مردم منطقه و به ویژه آبادان چه همراهی و همکاری با نیرو‌های امدادی داشتند؟

رئیس جمعیت هلال احمر به همیاری و همراهی بی بدیل مردم آبادان با نیرو‌های امدادی و پشتیبانی از آنان اشاره و خاطرنشان کرد: زن و مرد، پیر و جوان با انگیزه‌ای وصف ناپذیر، شب و روز، حامیان اصلی و قوت قلب نیرو‌های امدادی حاضر در صحنه حادثه بودند و به آرام کردن شرایط برای عملیاتی بدون نقص کمک می‌کردند.

از همان آغاز عملیات، علیرغم داغ سنگین از دست دادن عزیزان آبادنی، هرکس با آنچه که داشت به میدان خدمت و پشتیانی از امدادگران آمده بود.

رئیس جمعیت هلال احمر صحنه‌های ارائه این خدمات و همراهی مردمی را برگرفته از حماسه اربعین حسینی (ع)، خالص و بی ریا دانست و گفت: از توریع ماسک، آب، چای تا کفش و کلاه و وعده‌های غذایی و بلکه کمک به برخی فعالیت‌های فنی، نمونه‌ای از این همدلی‌ها بود که در تاریخ پرافتخار این شهر ثبت شد.

آیا رسانه‌ها توانستند به خوبی منعکس کننده این همدلی‌ها باشند؟

 اگرچه تلاش‌های اصحاب رسانه در انعکاس و پوشش اخبار این حادثه دلخراش که به منظور آگاهی بخشی و کاهش نگرانی‌های جامعه صورت می‌گرفت قابل قدردانی است، لیکن به عقیده من دوربین‌ها در آبادان کمی غبار گرفته بود؛ چراکه شکوه این اتحاد و همدلی آبادانی‌ها در حمایت از نیرو‌های امدادرسان و کمک به هم نوع آنگونه که باید به تصویر کشیده نشد!

در همین مسئله، همت اصحاب رسانه برای نمایش صحنه عملیات و تلاش‌های امدادگران بر روی آوار متروپل شایسته تقدیر است، لیکن به نظر می‌رسد پشت صحنه‌های فرماندهی عملیات و تصمیمات مهمی که در آن شرایط پر استرس گرفته می‌شد تا خدمتگزاری به مردمی که یک ایران بدهکار و مرهون رشادت‌های آنان در روز‌های جنگ است به بهترین شکل صورت پذیرد، مغفول ماند.

رئیس جمعیت هلال احمر بسته شدن مسیر انتشار و انعکاس اخبار وارونه و سیاه‌نمایی رسانه‌ای را عامل اصلی بیان و اهمیت این موضوع دانست و گفت: در شرایط کنونی که فضای مجازی، مجال تعلل برای انتشار اخبار صحیح را نمی‌دهد، مسئولیت رسانه در این خصوص دو چندان می‌شود.

منتشر شدن تصاویر مربوط به کمک به آواربرداری با ظروف غذا پزی، نمونه‌ای از این مدل اخبار کذب بود؛ چراکه واقعیت آن ماجرا که از سوی تعداد معدودی افراد سودجو دنبال می‌شد، چیز دیگری بود که خوشبختانه با مدیریت و هوشیاری نیرو‌های امنیتی حاضر در صحنه عملیات مرتفع شد.

علی رغم برخی اظهار نظرات مبنی بر عدم لزوم حضور وزیر کشور در قلب عملیات، به عنوان فردی که از لحظات اولیه در دل حادثه بوده ام اعلام می‌کنم که فرماندهی واحد میدان از سوی سردار وحیدی به قدری موثر، راه‌گشا و کارآمد بود که هر آنچه از شرایط آرام و تجهیزات که برای عملیات در حادثه متروپل لازم بود، در دسترس امدادگران قرار می‌گرفت.

یکی از نقاط قوت این عملیات نسبت به پوشش امدادی سایر حوادث مشابه، وجود ادوات و تجهیزات مدرن و به روز از همان لحظات اولیه وقوع حادثه بود، لیکن شرایط پیچیده و دشوار آوار برداری این حادثه نیازمند دقت و تمرکز بیشتری بود.  

وی به حضور معاون اول رئیس جمهور در صحنه حادثه و قلب عملیات اشاره کرد و گفت: این حضور و همچنین پیگیری‌های مداوم شخص رئیس جمهور یک پیام به دنبال داشت و آن بهره گیری از تمام امکانات برای پوشش امدادی و انجام عملیات این حادثه اسفبار بود.

آقای دکتر! درباره چگونگی جمع آوری اجساد این حادثه توضیح دهید.

در همین حادثه با تمام حساسیت‌ها و استرس‌های موجود برای نخستین بار به منظور حفظ کرامت متوفیان با تاکید بر شعائر دینی و اخلاقی، شاهد پوشش و حجاب در حین رها سازی اجساد از زیر آوار بودیم که ناگفته ماند.

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر پیچیدگی زیاد این حادثه و شرایط به وجود آمده در جهت ایجاد استرس فراوان ناشی از ریزش بخش دیگر ساختمان در حین انجام عملیات، تصریح کرد: امدادگران کاملا مسلط و با اشرافیت به مسئله، حفظ خونسردی و بهره‌مندی از قوه اخلاص، فداکاری و دانش خود، به ادامه عملیات می‌پرداختند. متروپل صحنه تجارب و درس‌های فراوان در تمامی ابعاد، برای حضور در حوادث احتمالی آینده با چنین شرایطی است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->